donderdag 28 februari 2013

Essence My Skin Tinted Moisturizer


We kennen allemaal wel de BB cream hype. Ook ik heb de bekende BB cream van Garnier. Het grootste nadeel vind ik persoonlijk dat de cream al heel snel veelte dik en dekkend van substantie is. En dat terwijl BB cream juist niet op foundation moet lijken. Nu was ik laatst in het Kruidvat en viel mijn oog op deze Tinted Moisturizer. Iets wat een tijdje geleden ook erg geliefd was door veel mensen. Mijn ervaringen met de My skin lijn van Essence zijn over het algemeen goed dus ik vond het de moeite waard en nam deze mee voor €2.29!

Wat is tinted moisturizer nu eigenlijk? Tinted moisturizer oftewel getinte dagcrème is zoals de naam al zegt; dagcrème met een kleurtje. Het is de bedoeling dat het een subtiele dekking geeft. De tube komt in een vrolijk doosje wat ik persoonlijk wel fijn vind. Daardoor heeft niet iedereen aan je tube gezeten en bovendien ziet het er gewoon een stuk luxer uit. De creme is verkrijgbaar in Light Skin en Dark Skin.


Zoals je hier kunt lezen zit er perzikolie en acaibassenextract in. Klinkt best lekker! De fabrikant beloofd je huid en gezonde en frisse look te geven. Wat klopt is dat de créme een fruitige geur heeft. Absoluut niet overheersend. Ik vind het wel fijn dat het niet zo'n standaard crème lucht is. Daar ben ik wel een beetje op uitgekeken.

Er zit wel alcohol in de dagcreme, maar dit is cetearyl alcohol. Niet alle alcoholen zijn slecht! Lees dit volgende stukje maar eens:

"Cetearyl alcohol, onder diezelfde naam herkenbaar op het INCI-label van cosmeticaproducten, is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit in kokos- en palmolie maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd.
Dit veelgebruikte cosmetica ingrediënt moet niet verward worden met het kleine alcoholmolecuul alcohol denat, oftewel ethanol, wat in de volksmond simpelweg alcohol wordt genoemd en het nadeel heeft dat het (in hogere concentraties) de huid wat kan uitdrogen. Cetearyl alcohol is daarentegen geen ontsmettende vloeistof, maar een mix van vetzuur alcoholen in de vorm van een witte, wax-achtige substantie.
Bij producten die als alcohol-vrij worden gemarketeerd gaat het dan ook om producten zonder ethanol (ethyl alcohol), die wel andere alcoholen zoals cetearyl alcohol kunnen bevatten." - Nu.nl

Ook ik heb de fout vaak gemaakt alle alcoholen tot "slecht" te markeren, maar dit klopt dus niet. Ik zal hier in de toekomst eens een los artikel over maken.


Nu verder met de verpakking. De dagcrème komt in een tube wat het aanbrengen makkelijk en hygiënisch maakt. Hieronder heb ik de dagcreme aangebracht op mijn gezicht, waarna ik het in mijn huid blend met de beauty sponge van Essence. Ik vind de dagcreme erg fijn. Hij doet ook wat die beloofd. Mijn huid ziet er een stuk frisser uit zonder meteen zo'n "hoi ik heb foundation op" gezicht te hebben! Ideaal dus. Plus dat je huid direct gehydrateerd wordt. Het voelt aan een een dagcréme en eenmaal uitgesmeerd voel ik het ook niet meer zitten.


Ik vind het product zeker een aanrader als je op zoekt ben naar een frisse dagcréme die je huid toch nog nét dat beetje meer geeft dan een normale dagcreme doet. Zeker voor jonge meiden vind ik dit een ideale oplossing. Ik vind het doodzonde dat kinderen van 12 jaar tegenwoordig al met foundation rondlopen. Dit is een prima alternatief als het aan mij ligt! 

Te koop bij het Kruidvat voor €2,29.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen