zaterdag 30 juli 2016

10 keer.. Mensen die Youtube niet begrijpen


In de loop van de jaren is Youtube ontzettend populair en bekend geworden. Leuk, maar er zijn genoeg mensen die Youtube niet begrijpen en dat roept vragen op. Ik krijg er ook wel eens opmerkingen over en sommige zijn best grappig. Daarom vandaag; 10 keer.. Mensen die Youtube niet begrijpen. Overigens zijn niet alle opmerkingen naar mij toe gemaakt, maar ook reacties die ik in de media wel eens voorbij heb zien komen!


1. Dus jij bent een vlogger?
-Tegenwoordig zijn er verschijnende Youtubers te gast zijn geweest in een grote talkshow. Iedereen kent Enzo Knol wel! Maar ik heb het idee dat veel mensen nu denken dat elke Youtuber een vlogger is.. Nee. Dat geldt overigens ook voor bedrijven die proberen mee te komen. Ik heb al meerdere malen advertenties gezien waarin ze opzoek gaan naar de "nieuwste vlogger!!' .. Nee, zo werkt het écht niet. Het is geen Idols en Youtube is meer dan vloggen.

2. Hoeveel geld heb je al verdiend?
- Ik heb regelmatig de vraag gekregen of ik al verdien met Youtube en hoeveel/hoe vaak. Maar ik kan iedereen uit een mooie droom helpen; je verdient pas (veel) geld met Youtube als je een groot bereik hebt. Ik verdien dus ook geen stuiver met wat ik doe en heb in al die jaren éénmaal betaald gekregen via Adsense. En dat is inmiddels al jaren geleden. Dus nee, omdat grote Youtubers verdienen betekent dat niet dat elk persoon geld verdient met YT.

3. Zo, dus er is zoveel geld mee te verdienen? Wow, dat ga ik ook doen!
- Youtube is natuurlijk een goudmijn!!1! Want we lezen dat Enzo Knol zijn huis handje contantje aftikt en zien dat grote beauty bloggers auto's (bijna) cadeau krijgen. Ook hiervoor geldt weer; dit is alleen weggelegd voor de grote namen uit de Nederlandse Youtube community. Als je begint met het idee van; há, makkelijk geld verdienen zeg, doe je het echt met de verkeerde intenties. Zoals ik hier boven al benoemde duurt het vaak jaren voordat je überhaupt succes hebt en er gaan zoveel uren in Youtube zitten dat je het no way vol gaat houden als Youtube niet een passie van je is.

4. De hoeveelheid tijd die erin gaat zitten onderschatten.
Ik vind dat mensen onderschatten hoeveel werkt er in het bewerken van een Youtube video gaat zitten. Ik heb deze reactie ook wel eens gehad; "dat doe je toch zo even!". Nou, nee. Neem nou de vlog van afgelopen zaterdag. Ik had uren gefilmd en daar moet je dan een video van maken die niet langer duurt dan 15 minuten. Ontzettend lastig! Ik ben heel de vrijdagmiddag bezig geweest met editten, al met al wel 5 uur.

5. Bekende Nederlanders op Youtube...
.. die slaan wat mij betreft de plank ook regelmatig mis. Bij sommige heb ik het idee dat ze eraan beginnen om het imago op te krikken.. En mijn grootste frustratie; natuurlijk bij de grote Youtubers aankloppen voor advies, want die helpen natuurlijk wel! Je bent immers zoooo'n grote naam op TV..

6. Waarom zet je jezelf op Youtube?
Omdat ik het leuk vind natuurlijk! Het is mijn grootste passie en al mijn vrije uren gaan erin zitten.. Waarom zit jij op paardrijden?

7. Denk maar niet dat je wat voorstelt hoor, je bent niks.
Ja, gemeen hé? Echt een keer gehoord, jaren terug. Hoe kom je erbij om zoiets te zeggen toch? Ik doe gewoon mijn hobby, ga jij maar lekker verder voetballen. Doei.

8. Wat nu als andere mensen erachter komen?
Nou, dat ben ik nu zover om te zeggen; kijk maar lekker naar dit filmpje!

9. Wat vindt je moeder ervan?
Deze vraag heb ik vooral als jong jmeisje regelmatig gehad. Mijn moeder heeft het altijd heel leuk gevonden dat ik zo actief was (en weer ben) met Youtube. Ze vraagt ook regelmatig of er een nieuw filmpje opstaat.. Zelf is ze niet handig met computers, dus kijken doet ze niet.. Maar ze heeft het altijd toegejuicht, ook toen ik 12/13 was! Mijn schoonmoeder vindt het nu ook heel leuk dat ik filmpjes maak en ze kijkt alles. Ze leest mijn blog ook dus als het goed is leest ze dit; hoi Paula! :)

10. Spammende (beginnende) Youtubers.
Zelf heb ik hier regelmatig mee te maken; beginnende Youtubers die onder mijn video's spammen en vragen of ik alsjeblieft even een kijkje wil nemen op hun kanaal. Nee, dat siert niet! Je hebt ook mensen die reageren óm het reageren en je video niet eens kijken.. Altijd jammer!

Dat waren ze voor vandaag! Maak jij ook filmpjes (of blog je) en is het herkenbaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen