donderdag 28 juli 2016

Favorieten boeken uit mijn jeugd - 4/6 jaar


Trowback Thursday, een bekend fenomeen op het internet en vanaf vandaag een wekelijks terugkerend ritueel op Lipstickzone.nl! Ik heb namelijk nog genoeg leuke anekdotes, foto's en ervaringen uit mijn jeugd met jullie te delen.

Al zolang als ik me kan herinneren ben ik gek op lezen. Vanaf het moment dat ik in groep drie zat mocht ik zelf mijn AVI boekjes uitzoeken. Daarvoor las ik ook al graag, al was het toen meer plaatjes kijken. Vandaag ga ik met jullie een stukje terug mijn jeugd in en behandel ik mijn favorieten kinderboeken van vroeger. We beginnen met de boeken die ik ''las'' toen ik echt nog heel jong was..
DribbelZo'n 18 jaar geleden, toen ik nog een klein meisje was van een jaar of 3/4, was ik gek van Dribbel. Dribbel is een kleine pup en beleeft allerlei avonturen. Altijd wanneer we naar de bibliotheek gingen, keek ik of de boeken van Dribbel in de bak lagen. Als dit niet het geval was dan was ik zo teleurgesteld.. maar soms had ik geluk! En dan waren er boeken van Dribbel. De boeken van Dribbel hebben trouwens van die leuke flapjes, die kun je openslaan en daarachter zit dan iets verstopt! Mijn favoriet was absoluut waar is Dribbel. Ik kende hem zelfs uit mijn hoofd!

Bovenstaand filmpje vind ik dan ook zo vertederend. In de video zie je echt de originele plaatjes uit het boek. Ik kan me nog goed herinneren dat ik alleen op de bank zat en dan uit dat boek mezelf aan het 'voorlezen' was. Als ik later kinderen heb wil ik ze ook graag uit de boekjes van Dribbel voorlezen.

Kikker

Kikker was ook bij mij een groot succes. Kikker beleefde net als Dribbel allerlei avonturen met z'n vriendjes. Ook deze boeken vond ik geweldig leuk en bladerde ik vrolijk door als klein kind. Toen ik een jaar of 6 was heb ik van mijn moeder een knuffel gekregen uit de Kikker boeken, Rat. Ik sliep altijd met Rat en elke avond stond ik bij mijn moeder om het hoekje van de deur te zwaaien met het kleine handje van rat. Daardoor is de vulling eruit en heeft Rat inmiddels niet meer zo'n mannelijk handje.
Rat is inmiddels al jaren met pensioen, maar het is de enige knuffel die ik absoluut niet weg kan doen.. Misschien moet ik hem wel eens wassen want bovenop zijn kopje zitten opgedroogde gele stukjes (volgens mij uit de box tijd van Daniël/Laura) en hij ruikt ontzettend muf... maar Rat hoeft niet bang te zijn dat ik hem ooit weg doe.

Barbie BoekenclubEn de laatste van vandaag; de barbie club boeken! Oh, 90's kids will remember. Jarenlang zijn mijn oudere zus en ik lid geweest van de Barbie boekenclub. Volgens mij kwam zo'n boekje één keer in de maand en de ene maand was het boek voor mijn zus en de andere maand voor mij. Mijn moeder las ons dan altijd voor uit die boekjes, haha. Ik weet nog goed dat wij dan op de bank zaten met een ijsje en mijn moeder ging voorlezen. Soms gaapte ze veel tussendoor en dan werden wij boos.

Er was ook wel eens ruzie want dan kreeg mijn zus een boekje die ik wilde, zoals deze hierboven hahaha! Geweldig. Als ik mijn ogen dicht doe en echt diep ga graven kan ik me zelfs de geur van deze boekjes nog herinneren. 100% jeugdsentiment dit! Ik kan het tegenwoordig nergens meer vinden, volgens mij bestaat dit abonnement niet meer. Ik weet eerlijk gezegd ook niet waar onze boeken zijn gebleven.. wel dat we ze allemaal hadden!

Dat was het voor vandaag. De volgende editie gaat over de boeken die ik graag las in de leeftijd 7 t/m 12 jaar. Welke boekjes las jij graag als uk?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen