zondag 17 juli 2016

Mijn favorieten Netflix series #1


Netflix, wie heeft het niet? De afgelopen jaren is Netflix ontzettend populair geworden en dat vind ik niet vreemd. Voor ongeveer een tientje per maand kun je ontzettend veel leuke series en films kijken. En dat niet alleen, ook staan er volledige documentaires op en heeft Netflix een gedeelte speciaal voor kinderen. Handig, toch? In deze artikelen deel ik met jullie mijn favorieten Netflix series van dit moment. Oke, om eerlijk te zijn bestaat deze eerste versie vooral uit series die ik geweldig vond en absoluut moet benoemen. Let's go.1. Breaking BadJa, ik weet het. Een serie waar al zoveel over gepraat is en die zo ontzettend populair is (geweest), maar toch moet ik hem even benoemen. Want deze spuitelf is namelijk eigenwijs. Ik begin heel moeilijk aan nieuwe series, omdat ik best wel kritisch ben.. maar als ik iets geweldig vind dan ben ik er binnen een paar maanden compleet doorheen. Dit is zo'n pareltje, Breaking Bad. Peter vertelde me dat ik dit echt moest zien. Hij had alles al gezien, maar we zouden dit samen gaan kijken. Nou, dat is er uiteindelijk niet van gekomen want ik ging er met zo'n razend tempo doorheen dat Peter er al snel de brui aan gaf.

Goed, voor alle andere dummies die een steengoede serie pas 5 jaar na de hype gaan kijken, hier een stukje achtergrond informatie volgens Wiki.

"Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth."

Dat is Breaking Bad in de notendop. Het is een geweldig spannend verhaal die je van het begin tot het eind meesleept. En dat is best een flinke zit, er zijn namelijk 5 seizoenen van Breaking Bad. Het verhaal begint vrij onschuldig, maar ontpopt zich al snel tot een ware rollercoaster met een spectaculair gestoord einde. Ja, beter kan ik het niet omschrijven. De acteurs vind ik ook steengoed, Bryan Cranston is echt een leuke man. Ik wil geen spoilers weggeven, maar als je van een spannende serie met een toffe en niet voorspelbare verhaallijn houdt is Breaking Bad absoluut een aanrader.

2. Better Call Saul
De spin-off van breaking bad! Meestal staan spin-offs erom bekend tegen te vallen. Een goed voorbeeld voor mij is het tweede seizoen van Fargo. Seizoen 1 was steengoed, ontzettend spannend, absoluut 5/5 sterren.. maar seizoen 2 daarentegen vonden wij zo tegenvallen en na 3 afleveringen zijn we al gestopt met kijken.

Wiki: Better Call Saul is een Amerikaanse televisieserie uit 2015 bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould. De serie is een spin-off van Breaking Bad, waarin het personage Saul Goodman (Bob Odenkirk) een criminele advocaat is. In Better Call Saul wordt het leven van de advocaat verder uitgewerkt, voordat hij Walter White, het hoofdpersonage van Breaking Bad, leerde kennen. Saul is in de serie de protagonist.

Met Better Call Saul  is het toch een ander verhaal. Het verhaal gaat over het leven van de bijzondere advocaat van Walter White in Breaking bad. De serie speelt zich nog af in de tijd vóór Breaking Bad, waarin Walter White dus nog geen spannende dingen doet ;-)... Het laat het absurde leven van de advocaat nog beter zien en eerlijk gezegd kreeg ik het best met Saul aka Jimmy McGill (zijn originele naam) te doen. Hij heeft het namelijk niet makkelijk gehad en dat is nog steeds zo. Zijn broer werkt hem ontzettend tegen. Dezelfde broer die hij verzorgt, omdat die 'overgevoelig is voor elektriciteit' .

Better Call Saul is een komisch verhaal over het toch wel dramatische leven van Jimmy McGill. De serie is een groot succes want inmiddels zijn er al twee seizoenen. BCS is ook goed te volgen als je Breaking Bad niet hebt gezien, ik ben zelf namelijk eerst begonnen met seizoen 1 van BCS en vervolgens pas aan Breaking Bad.

3. OutlanderAls afsluiter voor vandaag; Outlander. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon. Wat een steengoede serie is dit toch. Ik werd vanaf de eerste seconden erin opgeslokt.

Wiki: In 1945 wordt de gehuwde verpleegster Claire Beauchamp Randall, op reis met haar echtgenoot na jaren gewerkt te hebben aan het front tijdens de Tweede Wereldoorlog, door een contact met een steen in een Schotse druïdencirkel teruggeslingerd in de tijd naar het Schotland van 1743, waar ze de Schotse strijder Jamie Fraser tegenkomt.

Dit verhaal gaat ook weer alle kanten op. Wat het voor mij zo goed maakt is dat er een stukje magie in zit, het idee dat zo'n vroeg 200 jaar terug de tijd in gaat waar werkelijk alles anders is. De kostuums die in de serie worden gebruikt zijn werkelijk prachtig, evenals de mooie locaties. Ik vind deze serie een ondergeschoven kindje en begrijp niet dat die niet minstens zo populair is als bijvoorbeeld Breaking Bad. Outlander is ook zeker voor mannen geschikt want het is absoluut geen liefelijk verhaal; er komt veel bloed in voor en soms is het naar mijn mening wel héél heftig. Mijn mening word daarin ondersteund door Peter want we hebben samen gekeken ;-).

Wat zijn jou favorieten series op Netflix? Nog aanraders?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb echt een heleboel favoriete series op netflix. Orphan black, prison break, once upon a time en orange is the new black zijn echt aanraders de 1e 2 series heb ik binnen een paar week uitgekeken en ben nu bezig met orange is the new black!

  De films op netflix vind ik wel heel erg tegenvallen.

  Liefs,
  Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb echt een heleboel favoriete series op netflix. Orphan black, prison break, once upon a time en orange is the new black zijn echt aanraders de 1e 2 series heb ik binnen een paar week uitgekeken en ben nu bezig met orange is the new black!

  De films op netflix vind ik wel heel erg tegenvallen.

  Liefs,
  Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het rijtje dat jij noemt heb ik alleen OITNB gekeken, ben nu bezig met het nieuwe seizoen! Dank voor de tips :) En inderdaad.. vooral de Nederlandstalige films haha.

   Verwijderen