vrijdag 26 augustus 2016

10 keer.. Tips om snel af te koelen bij warm weer


Zomer, zon, zee en strand. Heerlijk! Op het moment van schrijven is het 30 graden buiten, zo warm. Natuurlijk is voldoende drinken erg belangrijk en niet op het heetst van de dag in de zon zitten.. maar vandaag deel ik met jullie een aantal handige tipjes waardoor ik zelf lekker koel een warme zomerdag trotseer.

1. Ijsklontjes in je water
Ijsklontjes! Als kind hadden wij thuis geen vriezer. Tenminste, we hadden er wel een maar die was al jaren kapot. Dus in de zomer nooit een waterijsje, alleen op 't dorp. Vandaag de dag geniet ik dan ook dubbel en dwars van de voordelen van zo'n vrieskist. Wij kopen zakjes waar je water in kan doen en voilla; ijsklontjes! 

Een glas steenkoud water (uit de koelkast) met een paar ijsklontjes.. zo lekker! 

2. Je polsen spoelen met koud water
Een tip die ik heb geleerd bij een peuterspeelzaal waar ik stage heb gelopen! Als je je handen wast op warme dagen, neem dan direct je polsen mee. Lekker koud water erover en écht; je merkt verschil. Herlijk verfrissend. 

3. Een lekkere crème op gel basis of Olaz Beauty Fluid
Eigenlijk doe ik dit het hele jaar al, maar vooral in de zomer is het zó lekker om een luchtige creme te gebruiken die 1. direct intrekt en 2. fris aanvoelt. 

4. Weinig makeup 
Zelf gebruik ik tijdens écht warme dagen niet tot nauwelijks makeup. Met name gezichtsmakeup zoals foundation vind ik onzin, het smelt er toch af en zo'n masker is echt niet prettig. 


5. Je voeten in een koud badje
Je voeten koelen in de zomer; heerlijk. Je zult het vast zelf ookw el eens ervaren hebben dat wanneer je je voeten koelt, de rest van je lichaam ook frisser en koeler aanvoelt. Dus hup, emmertje water en baden maar! 

6. Licht eten
Ik denk dat de meeste mensen hier wel last van hebben, maar mijn eetlust is zo goed als weg tijdens echt warme dagen. Ik krijg het er zo warm van! Dus hup frisse salades, dag hete aardappels!

7. Gordijnen en ramen dicht
Het is ook belangrijk om je huis goed koel te houden. Daarom houd ik overdag de ramen én de gordijnen gesloten. Dit scheelt enorm veel! Zo houd ik het appartement enkele graden koeler dan wanneer ik het niet zou doen.

8. Supermarkten
Heerlijk, een koele supermarkt! Best een leuk uitstapje op zo'n hete dag.

9. Ijsjes eten
Voordehandliggend, maar ik moet hem even benoemd hebben jongens; ijsjes! Verwen jezelf. Wist je dat er in een rakket ijsje maar 40 kcal zitten? Dus je hoeft je ook niet schuldig te voelen. 

10. Een fles koud water voor de ventilator zetten
Jup, dit helpt erg goed; zet een steenkoude fles water (het liefst uit de vriezer) voor de ventilator in je huis. Geeft een airco resultaat :-).

Heb jij nog tips om jezelf lekker koel te houden tijdens (bloed)hete dagen?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen