dinsdag 9 augustus 2016

2 maanden in Groningen - Hoe gaat het nu?


Ongeveer twee maanden geleden vertrok ik definitief naar Groningen. Vanaf 26 april hadden wij de sleutel, maar in die tussentijd ben ik blijven pendelen tussen Heerde en Groningen in verband met het halen van mijn rijbewijs. En eigenlijk vond ik dat ook niet zo erg. Toen ik eind mei mijn rijbewijs haalde, was er geen reden meer om langer in Heerde te blijven. Ik pakte mijn spullen en in één keer rijden (de auto zat propvol, maar alsnog.. best weinig spullen) was ik compleet over naar Groningen. Maar hoe bevalt dat nu, zo'n andere stad?


Wennen. Ik denk wel dat het kernwoord wennen is. Niet aan Peter hoor, ik was al zoveel samen met hem dat het niet anders dan anders voelt. Nee, gewoon de omgeving. Voordat ik hier kwam wonen zag ik Groningen als 'de plek' waar ik me wel goed ging voelen. Toen wist ik natuurlijk niet dat ik in zo'n dip zou raken en ik heb geleerd dat het samenwonen zoiets ook niet oplost. Het heeft nog altijd tijd nodig en ik ben er nog niet over uit wat ik nu écht wil. Mijn hoofd is een warboel.

Groningen als stad vind ik erg leuk. Iedereen die Groningen kent weet dat de binnenstad mooi is en dat je er leuk kunt winkelen. Het is en blijft wel érg noordelijk, behalve Groningen heb je binnen een straal van 100 km niks interessants meer als je het mij vraagt.. maar misschien komt dat doordat ik hier niet vandaan kom. Groningen heeft een leuke sfeer; je ziet er natuurlijk veel jongeren en dat houdt een stad ook jong vind ik. Ik hou van de prachtige oude gebouwen die Groningen heeft en ik wandel graag met Peter door de stad. Het brengt fijne herinneren met zich mee want ik heb Peter hier leren kennen.


Soms heb ik heimwee. Niet dat ik dan perse naar huis wil, maar ik vind het jammer dat ik mijn moeder nu bijvoorbeeld al een maand niet heb gezien. Je rijdt niet 'even' naar huis. Dat vind ik jammer en daarom weet ik nu ook al zeker dat ik hier niet altijd blijf. Gelukkig vind Peter dat prima. Ik blijf de Veluwe een mooie omgeving vinden (en centraal ook!). En eerlijk; als we de keuze hadden tussen Zwolle en Groningen had ik voor het eerste gekozen. Ik vind beide steden enorm op elkaar lijken, het verschil is dat Zwolle-Heerde 15 minuten rijden is! Ook ben ik 4 jaar naar school gegaan in Zwolle dus is het mij bekend. Misschien komt het ook door alles wat nu speelt in mijn leven. Op dit soort momenten heb je je familie meer nodig dan anders. Ik wil niet negatief over komen in dit artikel; ik ben heel blij met het appartement dat we hebben! En het samenwonen vind ik leuk. De vrijheid die het met zich meebrengt. De privacy. En natuurlijk de kittens!

Al met al is het een proces denk ik. Het komt uiteindelijk wel goed. Ik hoop meer mensen te leren kennen uit de omgeving. En wie weet hoe het allemaal gaat lopen met werk.. We gaan het zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen