maandag 22 augustus 2016

Essence Matt Matt Matt lipstick - 08 It's A Statement Review

Vandaag is het maandag en maandag is Makeup Monday op lipstickzone. Zoals je hier (klik) hebt kunnen lezen heeft Essence (en Catrice ook) een assortimentsvernieuwing ondergaan. Elk half jaar is dit het geval, zo ook nu weer. Er zijn een aantal leuke, nieuwe producten bijgekomen en vandaag review ik voor jullie een lipstick uit de Matt Matt Matt collectie: 08 It's a Statement!
Tijdens mijn bezoekje aan het Kruidvat, waar ze toevallig net bezig waren met het inrichten van het schap, viel mijn oog al snel op deze diep paarse matte lipstick. Wow, wat gaaf! De andere kleuren spraken mij minder aan, omdat ik al genoeg roze en roze/rode kleuren in mijn collectie heb. De keuze was dus al snel gemaakt en ik nam het mee.

Structuur en pigmentatie
Mijn ervaring met matte lip producten is dat deze weinig verzorging aan je lippen geven. Sterker nog, ze drogen je lippen zelfs uit en veroorzaken velletjes. Van goedkoop tot high end, bij elk mat product heb ik daar last van. Helaas is het bij deze rakker niet anders. De lipstick verdeeld goed en voelt bij het aanbrengen niet vervelend aan, maar naar verloop van tijd trekt de lipstick in en voelen mijn lippen droog. 

Ik neem dit zelf voor lief. Ik denk dat matte lipsticks standaard droger zullen blijven aanvoelen en als mijn Mac lipstick dit ook doet, dan hoor je mij niet klagen over een lipstick van 2 euro! 

De pigmentatie daarintegen.. Wow, wat een prachtige diep paars/rode kleur en wat komt de kleur mooi tot zijn recht. Bovenstaande foto is maar één laagje lipstick.


Aanbrengen
Dan nu het aanbrengen. Zoals ik in de shoplog al vertelde heb ik niet eerder een lipstick gehad die ik zo lastig vond om aan te brengen. Dat ligt vooral aan de kleur en aan het feit dat ik geen pro ben aka Nikkietutorials ;). Het is zo'n kleur waar je even voor moet gaan zitten. Ik heb hem aangebracht in combinatie met een lipkwastje van de HEMA. Dit ging verder prima. De lipstick smeert goed en voelt niet onaangenaam aan.

Houdbaarheid
De houdbaarheid is verbazingwekkend goed. Mijn lunch heeft die volledig overleeft en ook gedurende de middag waarin ik thee heb gedronken, bleef It's A Statement mooi op zijn plaats. Zoals ik al vertelde is het wel een lipstick die op een gegeven moment indroogt en iets in de lijntjes trekt. Zelf zou ik hem dus ook niet bijwerken, maar verwijderen en volledig opnieuw aanbrengen. Anders kreeg je van die lagen (begrijp je wat ik bedoel, haha!) en dan worden velletjes e.d. alleen maar benadrukt. 

Conclusie
Al met al ben ik blij verrast met deze nieuwe lipsticks van Essence. De houdbaarheid is goed, de kleur is ontzettend mooi en zoals de naam doet beloven zijn de lipsticks écht mat. Super als je ervan houdt.

Essence Matt Matt Matt lipstick(s) in nummer 08 It's a Statement is voor €2,39 te koop bij het Kruidvat of te bestellen via Kruidvat.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen