donderdag 18 augustus 2016

Favorieten muziek uit mijn jeugd | Trowback Thursday


Sinds jaar en dag luister ik graag naar muziek. Als kind vond ik het dan ook heerlijk om mee te swingen met mijn favorieten liedjes. Soms studeerde ik stiekem dansjes in en deed ik net alsof ik aan het optreden was voor de spiegel. Vandaag deel ik met jullie; mijn favorieten liedjes van vroeger!1. Belle Perez
Ik weet het nog heel goed; mijn zus had een aantal gebrande cd'tjes gekregen en daarop stond onder andere bovenstaande klassieker van Belle Perez. Dit liedje stond dan ook erg vaak op repeat. Dit was voor mij zo'n typisch liedje waar ik op ging dansen. Wij (mijn zus en ik) sliepen vroeger samen op de kamer en tussen onze bedden in was een klein wandelpaadje. Ik benutte dat hele pad dan om heen en weer te dansen en te springen op dat liedje, haha! Wat een heerlijke tijd eigenlijk hé, onbezorgd. En eerlijk? Ik vind het nog steeds wel een leuk liedje!2. K3
Natuurlijk kan en mag K3 niet ontbreken in dit rijtje. Ik was zo verzot op K3. Met name Kathleen was mijn favoriet. Ik heb ook een keer de kans gehad om ze te ontmoeten (blijkbaar waren ze bij een benzinestation), maar ik durfde niet :(. Jammer, hé. In elk geval heeft de muziek van K3 bij ons thuis ook overuren gedraaid, zoals de CD Parels en Tele-Romeo. Ik kan tal van favorieten K3 nummers opnoemen, de nummers hierboven zijn eigenlijk een random selectie. Eigenlijk was alles wel favoriet! Nog steeds vind ik de 'oude' K3 nog ontzettende sympathieke dames om te zien! En wees eens eerlijk.. Wie vond het stiekem erg dat Kathleen rond 2009 ging stoppen?3. Djumbo
Djumbo, wie kent ze nog! Volgens mij waren ze vaak te zien op Foxkids. Ik vond ze in elk geval geweldig! Volgens mij is de bezetting van deze groep de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Ik ken ze in elk geval als bovenstaande groep en vooral dit liedje was mijn favoriet. Pak me dan... pak me dan.... :')!4. Kus
Kus was er ook zo'n eentje; luidkeels zong ik het mee! Ik heb zelfs een keertje van mijn verjaardagsgeld een cd van ze gekocht. Ook voor deze geldt weer.. Als je jong bent besef je niet zo goed wat je nu echt meezingt! Geweldig, haha.5. Chipz
Ja, Chipz! Hier krijg ik zo'n sterk Foxkids gevoel van. Zo leuk, ze hebben ook best veel hits gehad. Ze zijn sinds 2010 uit elkaar volgens Wikipedia. Toch waren ze in mijn jonge jaren ontzettend populair. Ik kan me nog herinneren dat de liedjes ook op het schoolplein werden gezongen. Leuk! 1001 Arabian Nights was mijn favoriet.6. OZone - Dragostea Din Tei
Haha, hoe fout is dit liedje? Maar wat was dit populair! Het was niet zo dat ik perse fan was van O-Zone, maar dit liedje.. niemand kon eromheen! Ik heb hier heel veel op gedanst. Heerlijk! Dit was zo'n typisch kermis liedje. Een mooie afsluiter.

Dit waren ze! Wie weet komt er nog een deel #2, ik zit nu in de flow ;-)! Wat waren jouw favorieten liedjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen