woensdag 24 augustus 2016

In mijn ideale wereld..


De ideale wereld, hoe ziet die er eigenlijk uit? Is het een wereld zonder oorlog en vrede op aarde zoals in de meeste K3 liedjes (klik!) bezongen wordt? Of is het een hele andere dementie van ideaal, waarbij dieren een andere rol spelen.. Vergelijkbaar met dit liedje van Vanessa Williams. In dit artikel van vandaag deel ik met jullie mijn idee van de ideale wereld.

1. Dieren
We steken van wal met een voor mij héél belangrijk onderdeel van een ideale wereld, namelijk een wereld waarin dieren een gelijkwaardige positie krijgen als de mens. Of in zoverre: alle(!) dieren worden met respect en heel veel liefde behandeld. Dus geen zwerfkatten en honden meer in landen als Griekenland en Turkije, absoluut geen slachthuizen meer maar duidelijk fokprogramma's en super veel vegetarische opties, geen dierproeven, geen (afschuwelijke) jachten op apen en neushoorns, hetzelfde geldt voor alle onderwaterdieren die met uitsterven worden bedreigd. Eigenlijk alles wat de mensheid verziekt voor de dieren, bestaat niet meer. Dieren zijn namelijk net zo waardevol en in mijn ideale wereld kunnen dieren zich nog beter uitten. Niet dat ze kunnen praten, maar dat alle mensen de emoties van dieren zouden kunnen voelen. De puurheid van een dier is iets waar mensen nog iets van kunnen leren als je het mij vraagt. Ja, dieren <3.

2. Iedereen spreek dezelfde taal
Ik denk dat een groot deel van de problematiek in de wereld te maken heeft met onbegrip. Elkaar niet kunnen en willen accepteren en ik geloof dat communicatie heel belangrijk is. Daarom zouden er in mijn ideale wereld niet duizenden talen zijn, maar één duidelijke taal. Taal brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat er geen spraak barrières meer kunnen ontstaan.

3. Geen geloof
Sorry als er iemand is die ik hiermee kwets, maar ik zou absoluut geen geloven meer willen hebben in mijn ideale wereld. Levenswijzes zoals het Boedisme zijn wel welkom, maar God? Weet je, ik ben zelf ook gelovig opgevoed en heb heel lang zitten tobben of het geloof wel of geen rol in mijn leven zou gaan spelen en ik ben tot de conclusie gekomen dat het geloof veel meer kapot maakt dan je lief is. In essentie is elk geloof hetzelfde; heb je naaste lief, moord niet, wees goed voor je opvoeders. Maar de werkelijkheid is dat er al duizenden jaren lang, elke keer weer , oorlogen zijn waarbij alles kapot wordt gemaakt. En bij (bijna) elke oorlog is er wel een geloof in het spel..


4. Geen oorlog
Als aansluiter op het bovenste; geen oorlog. In de wereld vandaag de dag (ach, en vroeger overigens ook) is er zoveel haat en nijd. Mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, walgelijk gewoon. Dit geldt overigens op verschillende niveaus hoor. Ik vind de maatschappij sowieso hard en ontzettend individualistisch. In mijn ideale wereld is iedereen goed voor elkaar.

5. Eten voor iedereen 
Het is walgelijk om te bedenken dat er genoeg eten is, maar dat er door egoïsme en corrupte landen nog altijd de meest (schijnbaar) makkelijke problemen niet opgelost kunnen worden. Ik vind dat zo erg. 40 jaar geleden zagen we ze ook al; arme kinderen in landen als Afrika die nog geen dak boven hun hooft hebben. En het misselijkmakende hieraan vind ik nog dat er vandaag de dag, miljoenen euro's later, nauwelijks iets is veranderd.. Zucht.

6. Alleen nog de natuurlijke dood, en geen enge ziektes meer
In mijn ideale wereld bestaan er geen ziektes zoals diabetes en gaan er geen kinderen dood aan kanker. Natuurlijk moeten we een keer dood gaan, maar de manier waarop kan anders. Waarom niet allemaal 85 en een gelukkig leven? In plaats van 8 versus 93.

7. Iedereen is gelijk
Homo, hetero, bi, wit, zwart, geel, blauw, dik of dun; in mijn ideale wereld is iedereen gelijk en zitten we allemaal op hetzelfde niveau.

Dat waren de belangrijkste punten die aan bod zouden komen in mijn ideale wereld. Hoe ziet die van jou eruit?

1 opmerking: