zondag 7 augustus 2016

Mijn favorieten Netflix series #2


Netflix, wie heeft het niet? De afgelopen jaren is Netflix ontzettend populair geworden en dat vind ik niet vreemd. Voor ongeveer een tientje per maand heb je onbeperkt toegang tot films en series. Ik kijk met grote regelmaat series en films op Netflix. Vandaag weer mijn Netflix favorieten van de afgelopen weken.


1. Dexter
De laatste tijd ben ik helemaal verknocht aan Dexter! Ik ben een aantal weken geleden begonnen met kijken en nu alweer bij seizoen 4. Maar waar gaat dexter eigenlijk over?

Wiki: Dexter volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall), werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het "verdienen": andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn adoptievader leerde hem namelijk als eerste regel om "nooit gepakt te worden".

Ik vind het personage van Dexter zo intrigerend. Ik zal proberen niet te spoileren, maar er is een goede reden waarom Dexter is zoals hij is. Net als Walter White uit Breaking Bad vind ik Dexter een sympathieke kerel. Hij bedoelt het allemaal zo slecht nog niet.. Dexter is absoluut geen afgezaagde politie serie, maar een serie die je volledige aandacht trekt vanaf het moment dat je begint met kijken. Een aanrader!

2. Grace and Frankie
Oh, wat een heerlijke serie is dit toch! Grace and Frankie gaat over twee ouderen dames die wel heel heftig nieuws krijgen..

Netflix-Nederland: Het script van Grace and Frankie zorgt er al voor dat je met je wenkbrauwen gaat fronsen. Want wat moet je doen als je man, diep in de zestig, opeens uit de kast komt? Het overkomt zowel Grace als Frankie, waardoor ze met elkaar opgescheept zitten. Het eerste seizoen van deze Netflix Original staat sinds het voorjaar van 2015 online.

Je nieuwe levenspartner Je pensioengerechtigde leeftijd komt in zicht en je man kondigt een etentje aan samen met zijn zakenpartner. Eindelijk is het zover, hij gaat stoppen met werken. De vakanties kunnen geboekt en je hoeft nog maar één keer met de vreselijke vrouw van je mans zakenpartner aan tafel te zitten. Nog geen vijf minuten zitten jullie in een duur restaurant aan tafel en dan wordt er een mededeling aangekondigd. Gaan ze met pensioen? Nee! Je man Robert kondigt aan dat hij verder gaat met Sol. En niet meer als zakenpartner, maar als levenspartner.

Grace and Frankie is een hilarische feel good serie waarbij je een kijkje krijgt in het leven van twee dames die van de één op de andere dag in hetzelfde schuitje zitten. Eigenlijk kunnen ze niet zo goed met elkaar opschieten, maar naarmate de serie zich vordert groeien ze meer naar elkaar toe en ontstaat er een innige vriendschap. Want hoe ga je om met het feit dat je man je al jaren lang belazerd met zijn zakenpartner én van je wilt scheiden na tientallen jaren huwelijk. Het verwerkingsproces gaat met vallen en opstaan.. Inmiddels is het tweede seizoen ook al uit! Grace and Frankie is wat mij betreft heerlijke wegkijk tv, met soms een lach en een traan.

3. Family Guy
Natuurlijk wordt Family Guy al jaren uitgezonden op Comedy Central, maar het is voor mij wel de moeite waard om te benoemen. Ik vind dit zo'n ontzettend droge, leuke, flauwe, geweldige slechte humor! Je moet er wel echt van houden, zo vind ik South Park bijvoorbeeld echt NIET leuk. Voor mij is Family Guy heerlijke wegkijk tv. Ik kijk het meestal tijdens het ontbijt of tijdens het sporten. Even een korte samenvatting voor de mensen die het niet kennen (eigenlijk kan je het best even gaan kijken).

Family Guy is een geanimeerde sitcom die plaatsvindt in de fictieve stad Quahog, Rhode Island, met in de hoofdrol de familie Griffin. Peter is de onintelligente en vaak roekeloze huisvader die getrouwd is met Lois, oorspronkelijk uit een rijke familie. Kroost Meg en Chris zijn onpopulaire pubers, terwijl nakomertje Stewie een genie is. Antropomorfe hond Brian, ten slotte, completeert het gezin. In iedere aflevering komt een nieuw aspect van het dagelijkse doch absurde leven van het gezin, hun buren, familie, kennissen en anderen aan bod.Dat waren ze weer voor deze keer! Heb jij nog aanraders?Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen