vrijdag 2 september 2016

10 keer.. Waarom katten zo leuk zijn


Katten, mijn favoriete dieren. Ik ben met ze opgegroeid en nog altijd spelen katten een grote rol in mijn leven.

Het is een tijdje geleden dat er een 10 keer in artikelvorm is uitgekomen.Vandaag gaan we daar verandering in brengen met 10 keer.. Waarom katten zo leuk zijn.

1. Spinnen
Wanneer Bubbles/Fee of één van de katten thuis bij je komt liggen gaan ze ontzettend hard spinnen. Tenminste, wij noemen het spinnen. Het staat ook wel bekend als snorren. Vooral Bubbles (eerste foto) is een ontzettende knorrenpot. Heerlijk, dat geluid <3

2. Typen
Aansluitend op het lieve, knorrende geluid die ze kunnen produceren is typen (nagels in en uit) ook zo vreselijk lief om te zien. Dit doen ze ook als ze het naar hun zin hebben. Ik en mijn moeder zeiden vroeger gekscherend dat Pommetje een boek aan het schrijven was, zoveel typte hij.


Typen komt trouwens nog uit de kitten periode. Wanneer ze gaan drinken bij de moeder moeten ze de buik 'masseren' om de melkproductie op gang te brengen.. Zo lief.

3. Voor altijd je maatje
Sommige mensen zeggen dat katten niet aanhankelijk zijn, maar daar ben ik het niet mee eens. Als Fee (R op foto) de sleutel al in het slot hoort gaan komt ze er hard aangerend. Ze liggen altijd bij je in de buurt en avonds kruipen ze het liefst bij je onder de dekens.

4. Samen spelen
In mijn geval is het zo dat Bubbles en Fee, broer en zus, zo lief samen spelen. Ideaal ook want ze houden elkaar bezig. Ze zijn erg lief voor elkaar want ze wassen elkaar en slapen meestal dicht tegen elkaar aan.

5. Gezelschap
Net als bij een hond vind ik het zo leuk dat je nooit alleen thuis bent. Je hebt altijd een kleine viervoeter in de buurt om mee te knuffelen.

6. Schattige attributen
Vooral bij een kitten is het zó leuk om leuke speeltjes en bakjes te kopen. Het is een relatief korte fase want na het eerste levensjaar is het speelse er toch wel af. Des te meer genieten dus!


7. Voorbeeldfunctie
Ja, je zult nu wel denken; een voorbeeldfunctie? Maar ik vind de uitstraling van een kat geweldig. Ze moeten niks, hebben geen besef van tijd, voelen geen druk van de maatschappij. Leven lekker hun eigen gekke kattenleventje en trekken zich van niks en niemand iets aan.

8. De vacht
Een kattenvacht is zó zacht <3. Het buikje, de oortjes.. Heerlijk zacht!

9. Mini tijgers
Katten zijn echte mini tijgers; ze sluipen in het rond, luieren voor het grootste gedeelte van de dag en hebben een prachtig uiterlijk die identiek is aan hun grote neef; de tijger. Geweldig mooi!

10. Grappig
En als afsluiter.. katten zijn grappig! De hoeveelheid leuke kattenfilmpjes op Youtube is enorm. Katten halen regelmatig gekke capriolen uit en dat levert leuke beelden op.

Wat vindt jij leuk aan katten?

1 opmerking:

  1. Wij hebben ook twee katten. Ik ben dol op ze ❤. Tommie is inmiddels 4jaar en nog heel erg speels. Hij huppelt achter vlinders aan, een echte stoere kerel ;) En de speeltjes moeten we regelmatig onder de bank of kast uit vissen.

    BeantwoordenVerwijderen