maandag 19 september 2016

Essence Lash & Brow Gel Mascara Review


Soms heb je wel eens dat je een bepaald product over het hoofd ziet. Dat had ik met deze gel mascara van Essence. Blijkbaar zit die al een langere tijd in het assortiment, maar dat is mij nooit opgevallen. Wat ik wel weet is dat ik deze gel mascara ook als kind heb gehad, toen ik een jaar of 14 was. Grappig dat die er nog steeds is. Dus vandaag; een review over de Lash & Brow mascara van Essence!
De verpakking
Laten we beginnen bij het begin; de verpakking. Deze is zoals we gewend zijn van Essence; simpel, maar netjes. De mascara komt in een doorzichtige huls waardoor je het product goed ziet. Zelf vind ik dit wel praktisch want zo kan je ook zien wanneer het misschien tijd is om hem weg te gooien. 

Het borsteltje zelf is precies zoals deze van een normale mascara. Er zit wel een verschil in het gevoel; de haartjes zijn een stuk zachter dan bij een mascara. Zeker prettig!

De substantie
De naam van het product doet het al vermoeden; zowel te gebruiken voor je wimpers als je wenkbrauwen. Zelf gebruik ik deze gel graag voor mijn wenkbrauwen. Eigenlijk als een setting spray, zodat de wenkbrauw haartjes de rest van de dag mooi blijven zitten. 

De gel zelf is vrij waterig; het droogt niet op zoals een gel voor je haar. Gelukkig maar, want witte schilvers op je wenkbrauwen is niet zo'n goed idee. Toch vind ik de gel té waterig. Wanneer ik de gel aanbrengt op mijn hand en uitsmeer voelt het meer als een cremé dan een echte gel. De geur daarentegen is wel lekker.

Wat ik wel merk is dat het borsteltje vies wordt van het wenkbrauwpotlood die ik gebruik. Nu vind ik dat niet erg, maar ik kan me wel voorstellen dat de gel er in de loop van de tijd niet zo clean meer uit ziet in de huls.En.. werkt het? 

Ik ben vrij enthousiast! Zoals je hierboven kunt zien is het verschil na het aanbrengen van de gel niet heel groot, behalve dat mijn wenkbrauwen vochtig zijn op de onderste foto. Toch merk ik dat het product mooi indroogt en het de haartjes op zijn plek houdt. 

Ook merk ik verschil wanneer ik de gel niet heb aangebracht. Ik heb de tik om aan mijn wenkbrauwen te zitten als ik geconcentreerd bezig ben en meestal staan de haartjes daardoor alle kanten op. Met de gel is dit veel minder, haha. Al is dat natuurlijk niet echt een goed criterium want ik moet dat gewoon afleren ;-). 

De prijs/kwaliteitsverhouding vind ik super. Deze Lash & Brow gel kost namelijk maar €1,99 en is 6 maanden te gebruiken. Ik vind dat echt geen geld.

Conclusie

Een leuk product voor een fijne prijs. Ik vind het geen musthave voor mensen die al een scala aan wenkbrauw producten in hun bezit hebben, maar het is zeker leuk om uit te proberen. En eerlijk is eerlijk; ik gebruik hem iedere dag, omdat ik echt het idee heb dat de haartjes beter op zijn plek blijven.

De Essence Lash & Brow Gel Mascara is voor €1,99 te koop bij het Kruidvat/Trekpleister of via Kruidvat.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen