maandag 12 september 2016

Essence Soft Touch mousse Concealer Review


Concealer, een geweldig product voor het wegwerken van puistjes en andere oneffenheden. Zelf gebruik ik het vooral graag onder mijn ogen. Ik heb namelijk best wel donkere kringen en het oogt een stuk frisser wanneer deze mooi weggewerkt zijn. Een lange tijd heb ik geen concealer meer gebruikt, maar inmiddels besef ik weer waarom het zo'n fijn product is om dagelijks te gebruiken! Toen ik laats bij het Kruidvat was om te kijken naar het nieuwe assortiment, viel mijn oog op dit schattige potje.  Een mousse concealer, zou het wat zijn?

Meestal begin ik een review met de beloftes die de meeste producten met zich mee dragen. Deze concealer is kort van stof. Op de achterkant staat dan ook 'soft mouse concealér. Oke.. prima! Geen beloftes dus dan maar op eigen inzicht.. Ik heb de concealer gekocht in nummer 10 - soft beige


Structuur
De structuur van het product is exact zoals die van de foundation variant; heel luchtig. Bij het uitsmeren voelt de concealer erg droog aan op de huid. Ook droogt het product snel in.. net alsof je poeder aanbrengt op je huid. Niet te vergelijken met mijn vloeibare concealers dus!

Vroeger waren dit soort foundations ontzettend populair. Ik was nooit een fan want de kans op een cake effect is erg groot. Daarom was ik ook zo benieuwd, zou de concealer anders zijn?
DWerking
Laat ik maar direct met de deur in huis vallen; ik vind dit product écht niet goed. Wat mij vooral opvalt is het feit dat ik geen verschil merk met de mousse foundations. Ik denk dan ook dat de ingrediëntenlijst hetzelfde is en ze er gewoon een ander naampje op hebben geplakt.

Ten eerste is de ondertoon van deze concealer oranje. Vreselijk! Dat doet me aan de middelbare school denken waar sommige meisjes met zo'n pannenkoek rondliepen. Ook droogt de concealer ontzettend lelijk in. Op bovenstaande foto kun je dit goed zien; hij trekt ontzettend in de lijntjes waardoor het lijkt dat ik rimpels heb. RIMPELS! Op mijn 21e.. God, dan gaat er wel écht iets fout.

Op deze foto zie je het goed; de concealer benadrukt alle plekjes die juist niet benadrukt moeten
worden. Het lijkt wel alsof ik een extreem droge huid heb terwijl het juist andersom is!

Ook de textuur voelt niet prettig aan onder je ogen. Het product is zo droog waardoor je gewoon kracht moet zetten om het mooi in te werken. Dat kan nooit goed zijn voor de tere huid onder je ogen.

Prijs/kwaliteit
De Essence Mousse concealer kost €2,99 wat het product natuurlijk érg betaalbaar maakt. Maar toch, Essence is mijn favoriete budgetmerk en stelt me niet snel teleur. Daarom vind ik het ook zo jammer dat de kwaliteit van dit soort producten nog altijd hetzelfde is; te oranje, te droog en snel een cake effect.

Helaas, niet alles kan geweldig zijn. Het grappige is ook dat ik verschillende reviews heb gelezen over dit product. Toch is het niet echt mijn ding. Heb jij ervaring met deze concealer en wat vindt jij van mousse foundations?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen