vrijdag 9 september 2016

Mijn agenda - Paperblanks


Een agenda is best wel een dingetje op de middelbare school, want welke kies je? Door de jaren heen heb ik veel verschillende agenda's gehad (misschien voor een volgend artikel!), en nog altijd heb ik een fysieke agenda en geen telefonische! In het artikel van vandaag laat ik mijn oh zo geliefde Paperblanks agenda zien.
Eerst even over paperblanks. Paperblanks is een prachtig merk met de meest kunstzinnige boekjes die er bestaan. Naast agenda's verkopen ze ook notitieboekjes, dagboeken, kalenders. Over de filosofie van het bedrijf

"We revive the artwork and the knowledge of eras past, using meticulous craftsmanship to bring these elements into the present through the medium of journal art. With nearly 4 decades experience in print publishing and typography, we are passionate professionals who believe the written word matters and that our blank books have a critical role to play in the art of writing. Each book we craft contributes to the continued practice of writing itself. We have been producing superb writing journals for over twenty years; the beautiful notebooks we create are based upon a long history of bookbinding design." - link.
 Al jaren vind ik Paperblanks een prachtig merk, maar de prijs hield me altijd tegen. Totdat Peter mij eind vorig jaar, toen we de Bruna instapte, verraste met dit prachtige agenda. 'want je schrijft altijd zoveel in je agenda, dan verdien je ook wel een mooie', zei hij.

Goed, sinds januari van dit jaar heb ik het agenda dus in gebruik en sindsdien heb ik er veel complimenten over gekregen. En dat vind ik leuk, want naast de prachtige opdruk (natuurlijk.. katten) in mijn lievelingskleur heeft het agenda ook een prachtige glans wanneer je hem goed in het licht houdt.


Ik gebruik mijn agenda voor allerlei verschillende dingen. Toen ik nog naar school ging gebruikte ik mijn agenda natuurlijk heel veel voor opdrachten die gedaan moesten worden en afspraken. Tegenwoordig gebruik ik hem voor het opschrijven van ideeën en het maken van aantekeningen.


Iedereen werkt anders in een agenda. Sommige mensen schrijven lange verhalen, andere korte steekwoorden. Wat ik zelf doe? Iets daar tussenin. Ik schrijf op wat er moet gebeuren en vervolgens maak ik er een blokje voor. Wanneer iets gedaan is kan ik het afvinken. Dat is zo'n heerlijk gevoel, dat je klaar bent met iets van je 2 do lijstje en deze heerlijk leeg wordt.


Tegenwoordig werk ik zoals op de foto hierboven. Een klein steekwoord en daarnaast (zie je niet op de foto) een volgekrabbelde post-it.

Nog altijd ben ik dolblij met dit agenda van Paperblanks! Het zijn niet zomaar agenda's, het zijn prachtige boeken die je altijd met plezier gebruikt. Stiekem wil ik ook nog wel een dagboek, zoals dit boekje (klik!). Zo mooi!

En hoe zit dat met jou? Gebruik je nog een fysiek agenda en zo ja, wat voor een?

1 opmerking:

  1. Ik gebruik nog steeds een papieren agenda, naast mijn digitale agenda. Kan niet zonder. Heb lange tijd ook die van Paperblanks gebruikt. Nu gebruik ik één die vergelijkbaar is met die agenda's maar deze hebben aan 1 kant de hele week en aan de andere kant schrijf gedeelte. Ideaal voor al mijn notities. Zulke agenda's zijn ook duur, maar je doet er een heel jaar mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen