woensdag 14 september 2016

Mijn lievelingskoekjes


Ik ben niet een enorme zoetekauw. Ik houd van een koekje of een snoepje op zijn tijd, maar ik eet liever iets hartigs, zoals kaas of een nootje. Maar als ik dan toch koekjes eet, zijn er zeker een aantal favoriet. Meestal haal ik ze uit voorzorg al niet in huis, maar goed ;-). Vandaag deel ik met jullie; mijn lievelingskoekjes!
1. Stroopwafel 
Natuurlijk, deze kan en mag niet ontbreken in het lijstje van lievelingskoekjes van een Hollander. Ik vind stroopwafels heerlijk! Zelf eet ik ze het liefste koud, dus niet boven je thee kop houden en dan eten. Bovenstaande video vind ik echt hilarisch, alleen jammer dat buurlanden er ook vandoor willen gaan met onze stroopwafel! En die uitspraken: Stropwaffle, hahaha!

2. Bokkenpootje
Weer zo'n heerlijk Hollands koekje. Dit artikel is niet goed om te schrijven, ik krijg zin in koekjes haha! Goed, terug naar het bokkenpootje. Een bokkenpootje is een koekje bestaande uit  twee amandel meringues, botercrème, en chocolade aan beide zijde.

Dit is zo'n koekje die je geweldig vind, of echt haat. Zo vind mijn moeder bokkenpootjes echt vreselijk en als kind ging ik ervan over mijn nek. Grappig hoe smaak dan ook kan veranderen in de loop van de tijd!3. Chocolate Chip Cookie
Ohjee. Dit is een sentimenteel koekje. Toen ik Peter leerde kennen aten wij dit koekje vaker dan goed voor ons was. Bij de Albert Heijn heb je van die heerlijke luxe edities met witte chocolade, cranberry's e.d. Ook verkopen ze bij de HEMA, in het restaurant, een heerlijke variant van dit koekje. Hij is heel zacht, botervet, maar zó lekker!

4. Mergpijp
Ook weer zo'n heerlijke koekje, al kan je het beter een taartje noemen. Een mergpijp bevat namelijk 250 kcal O_O! Jup. Daarom eet Peter ze vaker dan ik, haha. Een mergpijp is een cakeje gevuld met jam en omhult met marsepein en chocolade. Ik. vind. dit. zo. lekker! Jammer dat al het lekkere zoveel slechte calorieën bevat.

Wat zijn jouw favoriete koekjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen